Shining World

Jivan Rethmeier
Coaching & Training

“Wie ben ik en wat doe ik hier... ?

Het zal toch niet zo zijn dat ik daar in de tijd die ik hier

op aarde ben niet achter kom... ?!”


Jivan RethmeierZie hier de drijfveer die mij het grootste deel van mijn leven voortstuwde in
'persoonlijke' ontwikkeling, en dus ook op studie- en werkvlak.

Het begon in de tachtiger jaren met scholing in meditatie en lichaamsgericht energetisch werk, waaronder het meest intensief: tantra, bio-energetica/reichiaans, okido yoga en tibetaanse yoga, pranayama (ademtraining), t'ai chi, qigong, (zen-)shiatsu en daaropvolgend een periode van ruim 25 jaar als shiatsu-behandelaar en -lesgever.

Onderzoek naar de effecten van voeding op gezondheid en hoe deze in te zetten om zo helder en fit mogelijk te blijven zijn altijd rode draad geweest, waarbij de ervaringskennis van de macrobiotiek (incl. oosterse geneeskunde) de meest diepgaande positieve effecten op mijn gezondheid en levensstijl heeft gehad.

Naast de shiatsu trainingen begon ik ook een training te geven die de naam Ekindo Empowerment kreeg (de weg van de moeiteloosheid). Een training gefocust op centrering (haratraining), gronding, en energiebeheer, met als basis energetisch lichaamswerk en meditatie.

perkamentEen verdiepingsfase volgde met de onderdompeling in 'The Work' van Byron Katie (school for The Work) en de klassieke Vedanta, onderwezen door James Swartz. Op 'persoonlijk' vlak heeft deze fase veel van de levensraadsels voor mij tot een oplossing gebracht. In mijn werk heeft het geleid tot een nog krachtiger uitnodiging aan deelnemers om hun vleugels te spreiden en te willen ontdekken dat alles waar we zo ten diepste naar verlangen er al lang is (en altijd is geweest). Concreet leidde het tot de jaartraining 'The Work' die ik geef op het Oost West Centrum.

Of je nu behoefte hebt aan meer gronding/aarding, effectiever wilt leren omgaan met je energie, je mind wilt leren gebruiken om jezelf vrij te maken, of om meer helderheid te laten ontstaan over het onbeperkte, volledig vrije wezen van je eigen natuur..... welkom bij een van de trainingen die ik geef in Antwerpen.


Jivan Rethmeier (1958)

  • Trainer Ekindo Empowerment; Klassieke Vedanta; The Work of Byron Katie; Qigong Grounding.
  • Docent aan de vierjarige OWC beroepsopleiding Zen-Shiatsu (Japanse meridiaan acupressuur)
  • Coaching voor jaartrainingsdeelnemers. Voor afspraak mail naar: jivan@jivan-rethmeier.com